Tuotteet

Timbuktun takana KENIA AA vaaleapaahto papuina.

Tuotekoodi: TTKAAVP

Kahvien aatelia - Kenian arabica-kahvi kuuluu maailman laadukkaimpiin kahvilajikkeisiin. KENIA AA vaaleapaahto papuina.

 

11.90 €
Klarna
Osamaksulla erät alk. 9.00 €/kk Näytä lisää »

Varastossa: 1 kpl

Paino: 0.3 kg

Timbuktun takana tuo kahvia Nyerista Kenia-vuorten rinteiltä. Kahvia kasvatetaan pienissä perheviljelmissä varjokasvien alla.

Tunnusomaisia piirteitä ovat luontainen makeus, hedelmä- ja marjasävyt sekä kirkashappoisuus. Kenialaista kahvia käytetään mausteena ja laadun parantajana monissa korkeatasoisissa kahvisekoituksissa.

Makuun vaikuttavat korkean ilmanalan lisäksi viljelytekniikka varjokasvien alla, alumiini-ja rautapitoinen punainen savimaa sekä papujen pitkälle viety jaottelu ja käsittely millä voidaan hakea huippulaatuisia makuelämyksiä. Ei siis ihme, että kenialaista arabicaa pidetään yhtenä parhaista kahvilaaduista koko maailmassa. Kenialaista kahvia käytetään mausteena ja laadun parantajana monissa korkeatasoisemmissa kahvisekoituksissa.

Kenia on maailmanmarkkinoilla verraten pieni toimija (0.5% tuotannosta), mutta papujensa ainutlaatuisen aromin vuoksi hyvin haluttu. Kenian kahvinviljelylle tyypillinen piirre on pienten perhetilojen suuri määrä. Keniassa on useita kahvintuotantoalueita, joissa maut myös vaihtelevat alueittain.

Kenialaiset pavut erotellaan marjoista pesemismenetelmällä. AA on suurin ja usein maultaan monimuotoisin. Lisäksi on espressopavuksi hyvin sopiva C sekä mutaatio PB eli Peaberry jossa kahvimarjan sisällä olevat kaksi papua ovat kasvaneet yhteen. Pyöreä papu on hyvin aromikas koska se imee marjasta paremmin aromeja itseensä ja paahtuu tasaisemmin kuin tavallinen ovaali papu.

Kenialaiskahvi on parasta keskipaahtoisena jolloin myös tuoksu pääsee oikeuksiinsa.

Koko: 250 g

Maahantuoja: Timbuktun takana, Lahti

Paahtimo: Porvoon Paahtimo, Finland
Design: Pasi Virtakari Design