Tuotteet

Timbuktun takana le petit café noir –kahvi papuina

Tuotekoodi: TTLPCNKP

Tästä ei aamukahvi enää parane. Le petit café noir on ryhdikäs ja cremansa tasainen. Kahvin maussa voi erottaa pähkinän ja tumman suklaan aromeja, tuoksussa puolestaan raakakaakaon kirpeyttä.

 

11.90 €
Klarna
Osamaksulla erät alk. 9.00 €/kk Näytä lisää »

Varastossa: 3 kpl

Paino: 0.3 kg

Läntisen Afrikan Norsunluurannikko on nopeasti toipumassa vuosituhannen alun konfliktista. Maa on merkittävä kahvintuottaja. Maassa viljellään sekä robusta- että arabusta-lajikkeita. Arabusta on arabican ja robustan risteytys. Kahvit sopivat erinomaisesti espressokahveihin sekä pariisilaiseen paahtoon. Ranska onkin merkittävä vientimaa norsunluurannikkolaiselle kahville. Laadukkainen kahvi menee vientiin. Robustaa viljellään pääasiassa alankoalueilla (alle 600 m) ja arabustaa ylemmillä vyöhykkeillä (600-1200 m).

Norsunluurannikon kahville on ominaista pitkälle kehittynyt aromi, terävyys sekä itäafrikkalaista kahvia korkeampi kofeiinipitoisuus. Espressona kahvi on ryhdikäs ja cremansa tasainen. Kahvin maussa voi erottaa pähkinän ja tumman suklaan aromeja, tuoksussa puolestaan raakakaakaon kirpeyttä.

Timbuktun takana jalostaa Norsunluurannikon kahveja ranskalaistyyppiseksi le petit café noir -kahviksi yhteistyössä Porvoon Paahtimon kanssa.

Jokainen papu on kerätty käsin, ja prosessi perustuu joka vaiheessa käsin tehtyyn kahvin jalostamiseen. Samoin paketti on käsityötä

Koko: 250 g

Maahantuoja: Timbuktun takana, Lahti

Paahtimo: Porvoon Paahtimo, Finland
Design: Pasi Virtakari Design